”Körde Standardmodellen från start”

by SHN on april 25, 2011

Hej Anna!

Jag vill bara skriva några rader och tacka dig för dina fantastiska böcker med så mycket klokskap!

Av ren tur trillade jag på Barnaboken när jag var gravid. Tyckte det mesta lät klokt och körde Standardmodellen från start. Efter fyra veckor vaknade Sofia bara en gång per natt, vid fem månader tog vi bort nattmålet efter att noggrant ha läst hur man skulle göra.

Sen dess sover hon 19-7 utan problem. När jag träffade min mammagrupp och den ena såg mer sliten ut än den andra tipsade jag om dina böcker. BVC-damen som var med såg mycket upprörd ut och det blev väldigt konstig stämning …

Så småningom förstod jag att det förts en het debatt om din metod och BVC avrådde (”att vara mamma innebär att man är helt slut och inte får sova på nätterna”).

Det hindrade dock inte mig … ytterligare någon månad senare kom den ena mamman efter den andra och frågade vad din metod egentligen gick ut på och hur det funkade. Det hela slutade med att större delen av mammagruppen med mycket lyckat resultat använda Sova hela natten-kuren.

Nu är Sofia 16 månader – sover som en prinsessa, ensamleker som en professor samt kan både duka av sin tallrik och hänga tvätt 🙂

Tack än en gång – Barnaboken är helt fantastisk och har varit oss till så mycket glädje och stöd!

2 kommentarer

Kan du hjälpa att berätta hur gör du? Jag hat försökt att läsa boken men jag hinner inte. Båda på språket och ont om tid. Min son sover så liten på båda dag och natt! Sonen är 3månader nu och vaknar normalt 2-3 gr och ibland varje timme på natten!

Snälla att hjälpa mig
Jay

by Jay on 10 juli, 2011 at 08:06. #

Hej Jay!

Det är svårt att ta några genvägar med SHN, men på Anna Wahlgrens forum finns många personer som kan hjälpa dig: http://annawahlgren.com/forum/

Hon har även skrivit kortfattad info om kuren på hemsidan: http://annawahlgren.com/index.php/view/svenska/sova-hela-natten

Boken finns för närvarande på svenska, engelska, finska och ryska samt inom kort även på italienska och danska. Vilket språk skulle du föredra?

by SHN on 11 juli, 2011 at 06:13. #