”Hon sov 12 timmar tredje natten”

by SHN on april 16, 2011

”Kära Anna!

Vi vill bara tacka dig för din Sova hela natten-kur. Efter 14 månader utan en enda hel natts sömn för vare sig vår dotter eller oss var både jag och min sambo desperata och nästan knäckta av sömnbrist. Men mest synd var det naturligtvis om vår lilla tjej. Ingen hjälp från BVC hade vi fått heller, trots upprepade förfrågningar om nattsömn till både läkare och barnsjuksköterskor. ”Kör femminutersmetoden”, ”Alla ettåringar sover dåligt”, ”Ge henne vatten på natten” var bl.a. svaren vi fick (jag kan fortfarande bli otroligt upprörd över BVC och deras bristfälliga hjälp och hur kan det komma sig att de inte rekommenderar din metod?!).

En natt klockan tre, när lilltjejen som vanligt hade vaknat säkert tio gånger och druckit två flaskor välling, var jag helt förtvivlad. Med tårarna rinnande nedför kinderna tog jag fram min telefon och googlade på ”Hur får man barn att sova hela natten?” De flesta träffar gick till din hemsida och jag beställde boken på stört. Två dagar senare kom boken och jag och min sambo bestämde oss, nu kör vi! Vi lusläste boken och vilken aha-upplevelse. Allt vi försökt med tidigare hade ju egentligen bara förstärk vår dotters fruktan för ”vargen”.

Vi började kura. Den tredje natten sov hon för första gången i sitt liv 12 timmar i rad! Och det efter att ha somnat själv på mindre än en minut. Jag minns att vi satt i soffan och bara tittade på varandra och brast ut i skratt. Min sambo var så exalterad att han lovade att tatuera in din bok på bröstet om den här metoden fungerade (tyvärr höll han ej löftet, däremot har din bok en hedersplats bland familjefotona på vår fotovägg).

Nu har det gått några månader och hela familjen sover gott, är utvilade och lyckliga. Om en månad får vi vårt andra barn och jag läser just nu på för fullt om standardmodellen i Barnaboken. Här ska det vara ordning och reda från början. Tänk bara om jag visste det jag vet nu när jag fick första barnet! Vi kommer vara dig evigt tacksamma. Tack för dina kloka självklara ord och metoder!”