”En fungerande vardag är ovärderlig”

by SHN on februari 25, 2011

”Anna,

Då mitt första barn var 5 månader kröp jag fram på alla fyra utmattad och ledsen med en dotter som var precis lika utmattad och ledsen. En vän lade då Barnaboken i mina händer och jag stod gungande med det lilla pyret i armarna och boken uppallad på spisen. Där började vändningen på vårt familjeliv. Jag har idag flera barn.

Mina små telningar är utvilade och glada på dagarna och de lägger sig – beroende på ålder – mellan 18:15 – 19:30 på kvällen alla med ett nöjt leende på läpparna, fnissande när vi summerar dagen på sängkanten. Barnen sover i vår säng (om dom vill) när de är sjuka och det ifrågasätts aldrig utan är en mysig sak då det inträffar för oss alla. Annars sover var och en i sin säng ända till 06:30 på morgonen.

Din bok har varit som en livlina för familjen och jag vet inte hur det hade gått om jag inte fått din hjälp med att få ordning på vår vardag. De efterföljande barnen har inte gråtit något alls då jag infört ”sov i egen säng hela natten” då jag kunnat ha rätt tänk redan från start. Jag frångår din bok de första 3 månaderna då jag har en önskan att ”mätta alla behov vad det än må vara” men ändå med din dagsrutin som bas. När barnen sedan varit ca 4 månader så går de in i familjens rutin och det har fungerat väldigt bra. Jag förstår att det enlig all logik låter helt avigt men det har fungerat för oss.

Första barnet protesterade mot sovningen ilsket ca 20 minuter första kvällen och ca 5 minuter andra kvällen och sedan inget mer. Resterande småttingar har inte protesterat över huvudtaget utan tyckt att få lägga sig är rätt mysigt.

Du har lärt mig att vara vuxet snäll mot mina barn! Där snäll INTE är samma sak som att låta en 3-åring styra över världen.

Om jag träffat dig Anna skulle jag – och hela familjen – gett dig en stor stor kram som tack. Värdet av en fungerande vardag är ovärderlig då det gör att man kan fullt ut njuta av sina barn istället för att bara försöka överleva.”